Overslaan naar content

Algemeen Maatschappelijk Werker (24 - 32 uur)

 • Waddinxveen, Zuid-Holland
€ 3.319 - € 4.729 per maandAMW

Functieomschrijving

Ben je een (startende) maatschappelijk werker met een natuurlijke nieuwsgierigheid? Binnen Waddinxveen, de snelst groeiende gemeente van Nederland, leg je de perfecte basis. Jouw aanvulling? Dat leren en ontwikkelen centraal staat. Met jouw kennis van de meest moderne (gespreks)methodieken en je liefde voor met maatschappelijk domein zorg je ervoor dat Kwadraad bloeit en groeit.


Een greep uit je dag

Goedemorgen! Goed dat je er bent. Vandaag lopen we dwars door levenslijnen. Iedere wijk in Waddinxveen kent een breed scala aan mensen, een verscheidenheid aan culturen, inkomens en sociale statussen. We geven je een inkijkje..


Leeftijd 19 – M - Sociaal isolement. Op doorverwijzing van de psycholoog kom je in gesprek met Peter. Hij volgt een gespecialiseerd trajact bij een psycholoog. De psycholoog heeft het maatschappelijk werk benaderd om Peter te ondersteunen bij het versterken van zijn zelfbeeld, sociaal netwerk en voor praktische ondersteuning. Vandaag ga je bij hem op huisbezoek om samen met hem naar zijn administratie te kijken en aan de slag te gaan met een ecogram.


Leeftijd 28 – V – Wil haar leven weer opbouwen na scheiding. Ze heeft zich aangemeld bij WadWijzer, gezien ze niet weet waar ze moet beginnen met haar zoektocht naar woonruimte, terwijl ze in scheiding ligt. Als maatschappelijk werker ondersteun jij haar bij het indienen van een urgentieaanvraag door een stappenplan te bespreken, daarbij begeleid je haar waar nodig. Door regelmatig contact te houden, zorg je ervoor dat ze zich gesteund voelt in deze moeilijke periode. Zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we ondersteunen, gezien ze nog onder één dak woont met haar ex-partner.


Leeftijd 45 – V – Overbelaste mantelzorger. Meteen na binnenkomst barst mevrouw Liefaards in tranen uit. Al maanden is haar moeder ernstig ziek en zij is de enige waaraan de zorg toevertrouwd is. Bakken, boenen, baden het werk stopt niet. En haar verhaal? Die kan ze nergens kwijt. Je biedt een luisterend oor en denkt mee met organisaties die kunnen bijspringen om haar te ontlasten.


Maatschappelijk werk centraal

Als Maatschappelijk werker bij Kwadraad zorg je ervoor dat goed maatschappelijk werk centraal wordt gesteld. Dankzij jouw ondersteuning komen cliënten in beweging en begeleid je ze naar zelfredzaamheid. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • Een concreet een haalbaar hulpverleningsplan dat je samen met de cliënt opstelt.
 • De uitvoering van het hulpverleningsplan op methodisch verantwoorde wijze.
 • Goede digitale dossiervorming.
 • Trainingen verzorgen en initiëren. Je zoekt naar thema’s die aansluiten bij jouw expertise en verschillende doelgroepen.
 • Jezelf en Kwadraad elke dag beter maken. Je blijft leren en wil het steeds beter doen.


Jouw team

Binnen Waddinxveen werk je met partners samen binnen het preventieteam Wadwijzer. Binnen dit preventieteam werken o.a. mantelzorgondersteuning, schuldhulpverlening, een ouderenadviseur, een coördinator steunouders, pedagogen, GGZ-consultenten, schoolmaatschappelijk werkers en onafhankelijk cliënt ondersteuners.

Vereisten

Dit breng je mee

Ben jij een enthousiaste starter die van aanpakken weet en leergierig is? Dan nodigen wij jou ook uit om te solliciteren!

 • Een hbo-diploma social work, maatschappelijk werk en dienstverlening of CMV.
 • Een Registerplein-registratie voor Maatschappelijk werk op hbo-niveau (of je kan deze op korte termijn behalen).
 • Analytische vaardigheid, je kan een hulpvraag verhelderen en concreet maken.
 • Nieuwsgierigheid, continu leren en verbeteren staat voor jou centraal.
 • Ondernemerschap. We moedigen je aan zelf trainingen te initiëren of nieuwe programma’s te bedenken. Zien je een vraagstuk waar een kans ligt? Pak maar op!
 • Samenwerking. Jij weet de lijnen te leggen in de samenwerking binnen Wadwijzer.
 • Beschikbaarheid op donderdag (eis) en vrijdag is een wens van het team.


Dit geven we jou
 • Een salaris in schaal 8 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.319,- en € 4.729,- bruto op basis van 36 uur, dit is inclusief arbeidsmarkttoeslag volgens de nieuwe salaristabellen in de cao van juli 2024.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
 • Een contract voor een jaar, met uitzicht op vast dienstverband.
 • Kilometervergoeding voor de auto. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Duurzaam bewegen staat bij ons centraal.
 • Een enthousiast divers team dat jou graag welkom heet.


Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegen aan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.

Onze teams in het werkveld werken binnen 35 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda. Je ontvangt functioneel leiding van de projectmanager en hiërarchisch leiding van de Regiodirecteur.

Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier.


Enthousiast?

Dan zien we graag je cv en motivatie vóór 25 juni tegemoet. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben sluiten we de vacature eerder. Marit, jouw collega maatschappelijk werker staat je graag zelf te woord. Stuur ze een appje en ze belt je terug: 06 407 026 53.

Op locatie
 • Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.319 - € 4.729 per maand
AMW

of

Vragen?

Bel, app of mail met Alexandra of Maartje:

Alexandra Winter

Recruiter recruitment@kwadraad.nl 06 436 248 81

Maartje Verberne

Recruitment assistent recruitment@kwadraad.nl 06 387 017 25

Wat we bieden

Autonomie en Creativiteit

De ruimte om je ideeën tot uitvoering te bregen. Een eigen Kwadraad academie voor opleiding en ontwikkeling.

Reiskostenvergoeding

Duurzaam, comfortabel en gezond naar het werk reizen. Een passende vergoeding naar (reis)wens.

Flexibiliteit en loopbaankansen

Trainingsprogramma’s | Werkbegeleiding | Doorgroeimogelijkheden.

Het hart van Kwadraad

Samen groeien en bloeien met je team.

Hoe verloopt het proces?

De stappen die je doorloopt op weg naar je droombaan...

1. Reageren

Kies je vacature en solliciteer online

2. Selectie

Kwadraad selecteert kandidaten en nodigt je uit

3. Gesprek

Je komt langs voor het eerste gesprek

4. Tweede gesprek

Succes? Door naar de volgende ronde

5. Arbeidsvoorwaarden

Akkoord? Zet je krabbel

6. Aan de slag

Welkom bij Kwadraad. Tot snel!