Overslaan naar content

Algemeen Maatschappelijk Werker - KinderOpvangToeslagen (28-32 uur)

 • Katwijk, Zuid-Holland
€ 3.319 - € 4.729 per maandAMW

Functieomschrijving

Jouw dedicatie gaat naar het helpen van gedupeerde van de toeslagenaffaire. Vanuit jouw ervaring in het Algemeen Maatschappelijk Werk ondersteun je deze doelgroep met psychosociale en praktische vraagstukken.


De doelgroep waar jij je gaat richten zijn ouders die gedupeerd zijn geraakt door de toeslagenaffaire. Gedupeerde ouders hebben, naar verhouding vaker dan andere cliënten, te maken met wantrouwen tegenover lokale en landelijke overheidsinstanties, en de Belastingdienst in het bijzonder. Ook kunnen zij als gevolg van hun ervaringen als gedupeerde te maken hebben met zwaardere financiële- en andere (multi-)problematiek.

Binnen een huishouden kunnen zowel een maatschappelijk werker en consulent actief zijn. De consulent zich richt op de SPUK regelingen/vergoedingen en de maatschappelijk werker richt zich op de brede ondersteuning met overige praktische en psychosociale hulpvragen.


Een greep uit jouw dag

Jij start jouw ochtend op één van de twee locaties van dit wijkteam. Op deze locatie vind jij jouw vaste collega's van team Rijn, dit is één van de twee 18+ teams. Tussen de middag hebben jullie het wekelijkse overleg. Maandelijks heb je ook een overleg met 18+ breed, wat betekent met de 18+teams van beide locaties.

Na het overleg staat jouw eerste cliënt al te wachten. Jij begeleidt Ahmed al enkele tijd in de casus, in dit geval met specifiek een hulpvraag over stress. De consulent KOT (KinderOpvangToeslagen) begeleidt hem gelijktijdig met de dienstverlening, zoals het recht op SPUK-regelingen. Na het cliëntgesprek verwerk jij de administratie in het systeem.

Vervolgens bel je een van jouw cliënten. Je hebt Fleur al even niet gesproken en bent benieuwd hoe het nu gaat. Je krijgt een enthousiaste reactie en de bevestiging dat het nu goed met haar gaat. Wel maakt ze gelijk gebruik van het moment om toch even met jou te sparren over problemen waar ze tegenaan loopt in haar relatie.

Je luncht met wat collega's die ook op kantoor zijn. Na het eten van jouw broodje ga je op huisbezoek.

Dit huisbezoek is een intake, deze voer je samen met de consulent KOT. Dit gezin heeft net gehoord dat ze echt gedupeerde zijn en hebben recht op hulp. Samen breng je de casus goed in beeld en maakt een hulpverleningsplan. De volgende afspraak zet je vast in de agenda.

Terug op locatie verwerk je de administratie en schiet je een Kwadraad collega aan om kort te overleggen over de casus eerder die dag of de Houd-Me-Vast-training van het Wijkteam iets voor deze client is. Vervolgens ga je met een voldaan gevoel richting huis, je voelt dat je het verschil kunt gaan maken bij dit gezin.


Jouw team

Je komt te werken in het Sociaal Wijkteam van de gemeente Katwijk. Dit is een multidisciplinair team met maatschappelijk werkers, cliëntondersteuners, consulenten WMO en Consultenten P&I. Je werkt samen met collega's van Kwadraad en collega's met andere moederorganisaties zoals MEE, Cardea, de gemeente en Welzijnskwartier.

Vereisten

Dit breng je mee

 • Een hbo-diploma social work, maatschappelijk werk en dienstverlening of SPH.
 • Een Registerplein-registratie voor Maatschappelijk werk op hbo-niveau (of je kan deze op korte termijn behalen).
 • Ruime werkervaring als algemeen maatschappelijk werker.
 • Het is een pré als je beschikt over globale kennis van de kindertoeslagaffaire, maar ook goed als je je dit snel eigen kan maken. Je hebt inzicht in en begrip voor de achtergrond van de hulpvragen van de doelgroep (mogelijk) gedupeerden.
 • Je hebt een scherp oog voor sterkte en zwakte van de inwoner die zich meldt en bent in staat om de vraag van de client goed te verhelderen.
 • Je bent besluitvaardig en beschikt over zowel inlevingsvermogen als overtuigingskracht.
 • Je werkt integer, bent leergierig en hebt mensenkennis.
 • Je stelt prioriteiten en blijft effectief werken, ook als de hoeveelheid werk tijdelijk hoog is. Bij structurele knelpunten in de werkdruk maak je dit tijdig bespreekbaar.


Dit geven we jou

De vrijheid om jezelf volledig in te zetten voor deze doelgroep. Daarnaast:

 • Een salaris in schaal 8 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.319,- en € 4.729,- bruto op basis van 36 uur, dit is inclusief arbeidsmarkttoeslag volgens de nieuwe salaristabellen in de cao van juli 2024.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
 • Een contract voor een jaar, met uitzicht op vast dienstverband. Dit project zal naar verwachting nog zeker een jaar duren, er zijn diverse mogelijkheden die we samen onderzoeken om jouw dienstverband door te zetten binnen Kwadraad.
 • Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Duurzaam bewegen staat bij ons centraal.


Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegenaan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.

Onze teams in het werkveld werken binnen 35 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda.

Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier.


Enthousiast?
Dan zien we graag je cv en motivatie vóór 26 juni tegemoet. Solliciteren kan via de solliciteerknop. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben sluiten we de vacature eerder. Je collega, Neda Elbers, staat je graag te woord. Stuur haar een appje en ze belt je terug: 06 2056 9169

Op locatie
 • Katwijk, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.319 - € 4.729 per maand
AMW

of

Vragen?

Bel, app of mail met Alexandra of Maartje:

Alexandra Winter

Recruiter recruitment@kwadraad.nl 06 436 248 81

Maartje Verberne

Recruitment assistent recruitment@kwadraad.nl 06 387 017 25

Wat we bieden

Autonomie en Creativiteit

De ruimte om je ideeën tot uitvoering te bregen. Een eigen Kwadraad academie voor opleiding en ontwikkeling.

Reiskostenvergoeding

Duurzaam, comfortabel en gezond naar het werk reizen. Een passende vergoeding naar (reis)wens.

Flexibiliteit en loopbaankansen

Trainingsprogramma’s | Werkbegeleiding | Doorgroeimogelijkheden.

Het hart van Kwadraad

Samen groeien en bloeien met je team.

Hoe verloopt het proces?

De stappen die je doorloopt op weg naar je droombaan...

1. Reageren

Kies je vacature en solliciteer online

2. Selectie

Kwadraad selecteert kandidaten en nodigt je uit

3. Gesprek

Je komt langs voor het eerste gesprek

4. Tweede gesprek

Succes? Door naar de volgende ronde

5. Arbeidsvoorwaarden

Akkoord? Zet je krabbel

6. Aan de slag

Welkom bij Kwadraad. Tot snel!