Overslaan naar content

Algemeen Maatschappelijk Werker (24 uur) - tijdelijke functie

 • Krimpenerwaard, Zuid-Holland
€ 3.319 - € 4.729 per maandAMW

Functieomschrijving

Als maatschappelijk werker bij Kwadraad ben je onderdeel van ons team in de Krimpenerwaard. In jouw rol bied je kortdurende hulp aan inwoners en help je zodat ze weer zelfstandig verder kunnen. Samen met de cliënt en/of het gezin maak je een plan waarbij je naar verschillende aandachtsgebieden kijkt (denk aan: eenzaamheid, relatie, wonen, financiën of welzijn). Ook ben je aangehaakt bij actuele thematiek; zo zet je je in voor vraagstukken over bijvoorbeeld scheiding, energie of schuld. Met jouw inzet zijn mensen die er zelf even niet meer uitkomen ondersteund. Sluit jij bij ons aan?


Een greep uit je dag

Je begint de dag met een nieuwe aanmelding: een jongvolwassen dame, midden dertig. Ze is vastgelopen en mist structuur. De POH-GGZ van de huisarts heeft haar het advies gegeven contact op te nemen met het sociaal team. Door inzet van je doortastende gesprekstechniek kom je erachter dat ze er niet uitkomt in het huishouden en dat er financieel het een en ander speelt. Met jouw kennis van de doelgroep ga je met haar aan de slag en verken je hoe haar omgeving geactiveerd kan worden, denk aan: ouders en/of vrienden. Je voorziet hier een wat langer traject dan het sociaal team kan bieden, daarom betrek je in overleg met deze dame een begeleider op basis van de WMO. Als dit gelukt is, sluit je zelf jouw betrokkenheid af.


In de middag heb je met je collega’s van Kwadraad overleg. Samen nemen jullie de agenda door en bespreken een centraal thema: toenemende armoede door de inflatie. Jullie bespreken programma’s die ingezet worden om inwoners effectief op weg te helpen. Daarnaast verdelen jullie casuïstiek en gaan aan de slag.


Na een korte rit en een snelle boterham, bel je aan voor een huisbezoek – enige tijd geleden heb je een cliënt gekoppeld aan een administratiemaatje. Vandaag kom je samen en ga je polshoogte nemen of het allemaal lukt. De cliënt is op leeftijd en na het overlijden van haar echtgenoot is ze financieel de draad kwijtgeraakt. Naast hulp bij haar financiën kijk je samen naar oplossingen voor nieuwe dagbesteding om de leegte op te vullen die ze voelt. Volgende week start ze bij een hobbyclub - je toetst of ze daarvoor de nodige voorbereiding heeft getroffen.


Jouw team Je werkt in een team samen met 10 maatschappelijk werkers bij Kwadraad, waarin jullie als professionals grotendeels autonoom opereren. Binnen de gemeente zijn er ontwikkelingen die zich richten op meer samenwerking tussen ketenpartners. Binnen jullie team werkt nog een pedagoog, een thuiscoach en een sociaal raadsman. Op donderdag komt het team wekelijks samen (dit is dus ook een verplichte werkdag.)


Maatschappelijk werk centraal

Als maatschappelijk werker bij Kwadraad zorg je ervoor dat goed maatschappelijk werk centraal wordt gesteld. Dankzij jouw ondersteuning komen cliënten in beweging en begeleid je ze naar zelfredzaamheid. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • Een goede vraagverheldering. Hier inventariseer je op een zorgvuldige wijze samen met de cliënt diens hulpvraag, zodat een zorgvuldige analyse en hulpverleningsplan kan worden opgesteld.
 • Het optimaliseren van de dienstverlening. Dit doe je door het signaleren van knelpunten, het schrijven van verbetervoorstellen en het deelnemen aan netwerk-overleg.
 • Goede digitale dossiervorming.
 • Het opbouwen van een netwerk, waardoor je iedere cliënt goed kan helpen.

Vereisten

Dit breng je mee

 • Een HBO-diploma. Bijvoorbeeld Social Work of MWD.
 • Ervaring in het maatschappelijk werk.
 • Training skills. Je staat graag voor een groep en denkt mee over passende programma’s. Een pre als je al ervaring hebt.
 • Natuurlijke autonomie: je bent zelf organiserend en kan beslissingen maken.
 • Een rijbewijs en een eigen auto.
 • Jij wil jezelf en Kwadraad elke dag beter maken. Jij blijft leren en wil het steeds beter doen.


Dit geven we jou

De vrijheid om in een autonoom team te werken en ons vertrouwen. Daarnaast:

 • Een salaris in schaal 8 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.319,- en € 4.729,- bruto op basis van 36 uur, dit is inclusief arbeidsmarkttoeslag volgens de salaristabellen in de cao Sociaal Werk van juli 2024.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
 • Een tijdelijk contract voor 6 maanden, met uitzicht op verlenging binnen Kwadraad.
 • Kilometervergoeding voor de auto. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Duurzaam bewegen staat bij ons centraal.


Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegen aan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.

Onze teams in het werkveld werken binnen 35 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda. Je ontvangt functioneel leiding van de projectmanager en hiërarchisch leiding van de Regiodirecteur.

Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier.


Enthousiast?
Dan zien we graag je cv en motivatie vóór 7 augustus tegemoet. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben sluiten we de vacature eerder. Heb je vragen over de vacature? Jeannette Oosterom (maatschappelijk werker) staat je graag te woord. Stuur haar een appje op: 06 40 78 80 71 en ze belt je terug.

Op locatie
 • Krimpenerwaard, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.319 - € 4.729 per maand
AMW

of

Vragen?

Bel, app of mail met Alexandra of Maartje:

Alexandra Winter

Recruiter recruitment@kwadraad.nl 06 436 248 81

Maartje Verberne

Recruitment assistent recruitment@kwadraad.nl 06 387 017 25

Wat we bieden

Autonomie en Creativiteit

De ruimte om je ideeën tot uitvoering te bregen. Een eigen Kwadraad academie voor opleiding en ontwikkeling.

Reiskostenvergoeding

Duurzaam, comfortabel en gezond naar het werk reizen. Een passende vergoeding naar (reis)wens.

Flexibiliteit en loopbaankansen

Trainingsprogramma’s | Werkbegeleiding | Doorgroeimogelijkheden.

Het hart van Kwadraad

Samen groeien en bloeien met je team.

Hoe verloopt het proces?

De stappen die je doorloopt op weg naar je droombaan...

1. Reageren

Kies je vacature en solliciteer online

2. Selectie

Kwadraad selecteert kandidaten en nodigt je uit

3. Gesprek

Je komt langs voor het eerste gesprek

4. Tweede gesprek

Succes? Door naar de volgende ronde

5. Arbeidsvoorwaarden

Akkoord? Zet je krabbel

6. Aan de slag

Welkom bij Kwadraad. Tot snel!