Overslaan naar content

Algemeen Maatschappelijk werker (24 uur), ziektevervanging

 • Hoekschewaard, Zuid-Holland
€ 3.319 - € 4.729 per maandAMW

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven maatschappelijk werker op zoek naar een dynamische rol? In deze functie beheer je je eigen caseload met voornamelijk reguliere AMW cliënten, inclusief specifieke aandacht voor statushouders en zaken rondom de kindertoeslagaffaire. Je participeert actief in het wijkteam en werkt intensief samen met diverse netwerkpartners in de Hoeksche Waard. Je zult bijvoorbeeld relatiegesprekken voeren, statushouders met schulden begeleiden naar schuldhulpverlening, en moeders ondersteunen bij scheidingen. Klinkt dit interessant en ben je beschikbaar op dinsdag, woensdag en vrijdag? Lees dan verder!


Een greep uit je dag

Je begint je dag om 8:30 uur op het kantoor in het gemeentehuis van Oud-Beijerland. Na een korte begroeting van je collega’s en een kop koffie, neem je plaats achter je bureau en bekijk je de planning voor vandaag. Je bent verantwoordelijk voor een diverse caseload, en dat betekent dat geen dag hetzelfde is. Vandaag staat een mix van cliëntgesprekken en overleggen op het programma.

Je eerste afspraak is met een jong stel dat relatieproblemen ervaart. Tijdens het gesprek luister je aandachtig en stel je vragen om inzicht te krijgen in hun situatie. Je plant een serie relatietherapieën en geeft oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Na dit gesprek noteer je de belangrijkste punten en werk je je administratie bij.

Daarna is het tijd voor het wekelijkse wijkteamoverleg. Je neemt deel aan dit overleg met collega's uit verschillende disciplines, waaronder SMW en SR. Vandaag bespreek je een casus van een statushouder met schulden. Samen met het team zet je een plan op om de cliënt te helpen bij het opstarten van een traject bij de schulddienstverlening en zorg je voor de nodige begeleiding zodat hij het traject kan volhouden.

Na de lunch heb je een afspraak met een moeder die midden in een scheiding zit en niet goed weet waar te beginnen. Je luistert naar haar verhaal en biedt praktische adviezen over de stappen die ze moet nemen. Je helpt haar met het aanvragen van juridische bijstand en geeft haar informatie over opvangmogelijkheden voor haar kinderen. Na dit intensieve gesprek voel je je voldaan omdat je iemand hebt kunnen helpen in een moeilijke situatie.

In de middag keer je terug naar het kantoor in Oud-Beijerland voor het wekelijkse teamoverleg met je AMW-collega’s. Tijdens dit overleg bespreken jullie de voortgang van lopende zaken, delen jullie ervaringen en bieden jullie elkaar advies. Elke dinsdag is een belangrijke dag, want dan zijn alle collega’s aanwezig en is er volop gelegenheid om elkaar bij te praten en te ondersteunen. Tegen 17:00 uur sluit je de dag af met een voldaan gevoel, klaar om morgen weer met frisse energie aan de slag te gaan.


Sociaal werk centraal

Dankzij jouw ondersteuning komen cliënten in beweging en begeleid je ze naar zelfredzaamheid. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • Beheer van een eigen caseload met voornamelijk reguliere AMW-cliënten, waarbij af en toe expertise wordt ingezet voor statushouders en zaken rondom de kindertoeslagaffaire.
 • Actieve deelname aan wekelijkse wijkteam overleggen op donderdag en diverse andere vergaderingen, waaronder team- en beleidsoverleggen op dinsdag.
 • Samenwerking met diverse netwerkpartners binnen de HW, zoals GGZ, MEE, wijkverpleging, WMO, afdeling inkomen, afdeling schuldhulp, WelzijnHW, en jeugdteam collega’s.
 • Zorgdragen voor een effectieve en efficiënte afhandeling van alle toegewezen casussen.

Vereisten

Dit breng je mee

 • Een afgerond hbo-diploma Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
 • Een Registerplein registratie in de kamer 'Maatschappelijk werk' of SKJ-registratie.
 • Natuurlijke autonomie: je bent zelforganiserend en kan beslissingen maken.
 • Beschikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag in verband met overleggen.
 • Beschikbaar voor tenminste 7 maanden.
 • Affiniteit met de doelgroep Statushouders en Kinderopvangtoeslag affaire.


Dit geven we jou

De vrijheid om in een autonoom team te werken en ons vertrouwen. Daarnaast:

 • Een salaris in schaal 8 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.319,- en € 4.729,- bruto op basis van 36 uur, dit is inclusief arbeidsmarkttoeslag volgens de nieuwe salaristabellen in de cao van juli 2024.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
 • Flexibiliteit in je werkweek. De output die je levert is voor ons en je team van belang.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Duurzaam bewegen staat bij ons centraal.


Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegen aan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.

Onze teams in het werkveld werken binnen 35 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda.

Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier.


Enthousiast?
Dan zien we graag je cv en motivatie voor 31 juli tegemoet. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben sluiten we de vacature eerder. Interne kandidaten hebben voorrang. Je collega Gabriella staat je graag te woord. Stuur haar een appje en ze belt je terug: 0640991813.

Op locatie
 • Hoekschewaard, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.319 - € 4.729 per maand
AMW

of

Vragen?

Bel, app of mail met Alexandra of Maartje:

Alexandra Winter

Recruiter recruitment@kwadraad.nl 06 436 248 81

Maartje Verberne

Recruitment assistent recruitment@kwadraad.nl 06 387 017 25

Wat we bieden

Autonomie en Creativiteit

De ruimte om je ideeën tot uitvoering te bregen. Een eigen Kwadraad academie voor opleiding en ontwikkeling.

Reiskostenvergoeding

Duurzaam, comfortabel en gezond naar het werk reizen. Een passende vergoeding naar (reis)wens.

Flexibiliteit en loopbaankansen

Trainingsprogramma’s | Werkbegeleiding | Doorgroeimogelijkheden.

Het hart van Kwadraad

Samen groeien en bloeien met je team.

Hoe verloopt het proces?

De stappen die je doorloopt op weg naar je droombaan...

1. Reageren

Kies je vacature en solliciteer online

2. Selectie

Kwadraad selecteert kandidaten en nodigt je uit

3. Gesprek

Je komt langs voor het eerste gesprek

4. Tweede gesprek

Succes? Door naar de volgende ronde

5. Arbeidsvoorwaarden

Akkoord? Zet je krabbel

6. Aan de slag

Welkom bij Kwadraad. Tot snel!