Skip to content

Business Controller (32 - 36 uur)

Gouda, Zuid-Holland€ 3.515 - € 5.272 per maandStafafdelingen

Functieomschrijving

Om onze teams en de regietafel te voorzien van goede financiële adviezen, is de juiste financiële data, onderbouwd met kundige analyses van belang. Als business controller draag jij hieraan bij: jij denkt mee met financiële vraagstukken en slaat een brug tussen cijfers en operatie. Hiervoor kijk je terug én vooruit en weet kansen en risico’s te benoemen. Met jouw ‘to the point’ analyses geef je constructief advies die je proactief deelt. Doordat jij er bent is Kwadraad voortdurend in ‘control’ en opereert de organisatie efficiënt, effectief en financieel bewust.


Een greep uit je dag

Gisterenmiddag heb je de sheets voor je kwartaalcijferpresentatie van vandaag doorgenomen. Om negen uur presenteer je overtuigend de inzichten die je hebt opgedaan uit de financiële analyse die je voor de regiodirectie (regio midden) hebt gemaakt. Kwadraad levert sociaal werk in 38 gemeenten en verantwoordt de prestatieafspraken veelal met KPI’s. Omdat deze stuurcijfers per gemeente verschillen pas je vaak maatwerk toe. Je ziet dat bij een gemeente de kosten uit de pas lopen en dat we als we zo doorgaan de begroting niet uitkomt. Je adviseert om mogelijk externen te vervangen of samen nog eens in te zoomen op overhead kosten.


Om tot een goede financiële verantwoording te komen ben je van A tot Z betrokken bij trajecten. De directeur sales trekt je na het overleg aan je jasje. We maken deel uit van een aanbestedingstraject en hij vraagt je mee te lezen met de business case. Je gaat aan de slag met de kostprijscalculaties en leest goed of de financieel economische aspecten goed zijn doordacht. Jij helpt tenslotte straks weer bij het opstellen van de jaarrekening.


Tijdens je rit naar de gemeente Gouda, heb je een belafspraak met onze accountant, hij wil nog wat toelichting op de jaarverantwoording voor de gemeente Ronde Venen. Je zit zo het controlleroverleg voor binnen een samenwerkingsverband bij. Met jouw initiatiefrijke houding heb je zelf ook een agendapunt ingebracht, een verbetervoorstel in jullie dashboard.


Jouw team

Je portefeuille bestaat uit zo’n 15 gemeenten en een aantal (van de 13) samenwerkingsverbanden waar Kwadraad in deelneemt. Binnen het team werk je met senior adviseur, een business controller, een financial controller, een boekhouder en 2 administratief medewerkers.


Maatschappelijk werk centraal
Als business controller bij Kwadraad zorg je ervoor dat goed maatschappelijk werk centraal wordt gesteld. Dankzij jouw ondersteuning hebben we (financieel)inzicht en kunnen we goed sturen. Jouw rol is operationeel, tactisch en strategisch en je schakelt gemakkelijk hierbinnen. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • het meelezen met beschikkingen en offertes en deze beoordelen op (financiële) haalbaarheid.
 • de penvoerderrol bij een aantal van onze samenwerkingsverbanden. Wij verzorgen de dienstverlening van de bedrijfsvoering, waardoor jij een coördinerende rol hebt. Je ziet deze samenwerking als ‘jouw bedrijf’ waarvoor jij het financieel economisch geweten bent.
 • het ophalen van (financiële)informatie in jouw regio. Je schrijft mee aan tactische en strategische (financiële)voorstellen, zodat we voortdurend over betrouwbare, actuele stuurinformatie beschikken.
 • het gebruik van de juiste rapportagetools. Hier heb je een innovatieve kijk op.
 • procesoptimalisaties. Door financiële stromen goed inzichtelijk te hebben zorg je dat taken bij de juiste medewerkers zijn belegd.

Dit breng je mee

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding in de bedrijfseconomische, accountancy- of bedrijfskundige richting.
 • Ervaring, je bent minimaal zo’n vijf jaar bekend binnen het speelveld van financial- en business control. Je haalt proactief informatie op binnen de organisatie en gaat net zo lang door om alles kloppend te hebben.
 • Doortastendheid, je ziet de belangen van alle stakeholders en begrijpt dat belangen soms verschillen. Om tot goede financiële adviezen te komen zie je zaken organisatie overstijgend.
 • Interesse in contracteren en aanbesteden. Je kan met stukken meelezen, meeschrijven en een (financiële)vertaalslag maken voor Kwadraad.
 • Cijfervaardigheid, je kan gegevens samenbrengen en tot werkbare analyses te komen. Je kan cijfers vertalen die voor non financials begrijpelijk zijn.
 • Kennis over Excel, datastructuren en bij voorkeur Exact Synergy.
 • Verbeterdrift: ‘continu verbeteren’ zit in je DNA, je krijgt er energie van als er nog een hoop te doen is en denkt mee hoe we finance goed blijven positioneren.
 • Interesse in het maatschappelijk werkveld. Het is fijn als je gevoel hebt bij semi-overheidsfinanciën.
 • Een glimlach aangevuld met een dosis werkplezier: je bent gericht op samenwerking en legt makkelijk de verbinding. Met jou aan boord is het team in- en extern goed vertegenwoordigd.

Vereisten

Dit geven we jou

De vrijheid om in een autonoom team te werken en ons vertrouwen. Daarnaast:

 • Een salaris in schaal 10 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.515,- en € 5.272,- bruto op basis van 36 uur.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
 • Flexibiliteit in je werkweek. De output die je levert is voor ons en je team van belang.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Duurzaam bewegen staat bij ons centraal.


Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegen aan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.


Onze teams in het werkveld werken binnen 38 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda.


Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier.


Enthousiast? 

VER is exclusief verantwoordelijk voor de werving van onze nieuwe Business Controller. Enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem contact op met Job van Esch (VER), via telefoonnummer 06 24 11 11 05. Direct solliciteren kan natuurlijk ook, solliciteer via deze link.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig, VER heeft alles onder controle.

Gouda, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.515 - € 5.272 per maand
Stafafdelingen

of

Vragen?

Stel ze aan Daphne of Maartje:

Daphne Visser

Recruiter 06 436 248 81

Maartje Verberne

Recruitment assistent 06 387 017 25

Wat we bieden

Autonomie en Creativiteit

De ruimte om je ideeën tot uitvoering te bregen. Een eigen Kwadraad academie voor opleiding en ontwikkeling.

Reiskostenvergoeding

Duurzaam, comfortabel en gezond naar het werk reizen. Een passende vergoeding naar (reis)wens.

Flexibiliteit en loopbaankansen

Trainingsprogramma’s | Werkbegeleiding | Doorgroeimogelijkheden.

Het hart van Kwadraad

Samen groeien en bloeien met je team.

Hoe verloopt het proces?

De stappen die je doorloopt op weg naar je droombaan...

1. Reageren

Kies je vacature en solliciteer online

2. Selectie

Kwadraad selecteert kandidaten en nodigt je uit

3. Gesprek

Je komt langs voor het eerste gesprek

4. Tweede gesprek

Succes? Door naar de volgende ronde

5. Arbeidsvoorwaarden

Akkoord? Zet je krabbel

6. Aan de slag

Welkom bij Kwadraad. Tot snel!