Overslaan naar content

Jeugd en gezinswerker (32-36 uur) Voor ieder 1

 • Lisse, Zuid-Holland
€ 3.319 - € 4.729 per maandJeugd en Gezinswerker

Functieomschrijving

Als jeugd en gezinswerker bij Kwadraad ben je onderdeel van Voor ieder 1. In jouw rol bied je (kortdurende) hulp aan kinderen, jongvolwassenen en ouders en bekijk je samen het systeem om te kijken wat er nodig is om weer zelfstandig verder te kunnen. Zo help je om te gaan met verschillende emoties of vervelende gebeurtenissen. Zo werk je de ene keer aan het vergroten van de sociale vaardigheden en de andere keer bij een opvoedvraag. Met jouw hulp versterk je de eigen kracht van gezinnen en hun omgeving. Daarbij stimuleer je dat het gezin zelf de regie houdt (of neemt) over hun eigen situatie.


Een greep uit je dag

Rond tien voor negen loop je het centrale wijkcentrum binnen voor een intakegesprek. Je spreekt een gezin waarbij recent een scheiding heeft plaatsgevonden. Het kind heeft sindsdien emotieregulatieproblemen. Je doet een brede uitvraag om te verkennen of er een vraag achter de vraag zit. Waar wil het gezin aan werken? Hoe gaat het op school? Wat heeft prioriteit? Welke doelen wil het gezin behalen? Omdat je merkt dat er meer aan ten grondslag ligt vraag je toestemming om in contact te komen met school, waarbij je de intern begeleider kan betrekken bij de hulpvraag. Jij zorgt dat alles samenkomt in de verslaglegging en maakt afspraken.

Na het overleg, een korte fietsrit en een snelle boterham, kom je aan bij een basisschool. Je hebt een gesprek met de intern begeleider waarbij je informatie, advies en consultatie geeft. Daarna staat het inloopspreekuur gepland waar ouders bij je binnen kunnen lopen voor consultatie en advies. Via een outreachende, vraaggerichte en oplossingsgerichte benadering kom je tot de kern van wat nodig is. Door je expertise weet je als geen ander hoe je partijen rondom het kind in kunt schakelen om tot een oplossing te komen.

Op de fiets onderweg naar een afspraak bij een gezin thuis belt je collega die wil sparren over verwerkingsondersteuning bij een tiener. De vader en zoon ervaren culturele verschillen en hebben een andere zienswijze op rouw. Je spreekt af dat je haar later die middag terugbelt en stapt bij je afspraak binnen. Deze afspraak is via Veilig Thuis binnengekomen. Er zijn grote zorgen over het kind omdat de thuissituatie onstabiel is. Je gaat het gesprek aan, toetst de omgeving en de veiligheid. Hierbij volg je de meldcode.

Terug op kantoor ga je direct aan de slag met de verslaglegging van het gesprek. De zorgen zijn terecht en je schrijft een verzoek tot onderzoek, gedwongen kader is bij deze casus noodzaak.

Morgen staat een gezinsgesprek en een aantal huisbezoeken op het programma – voor het gezinsgesprek ben je procesregisseur waarvoor je voor planning en organisatie van alle hulpverlening rondom de cliënt zorgt (één gezin, één plan).

Vereisten

Jouw werkplek

Voor ieder 1 is de organisatie voor de integrale toegang in Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk tot het sociale domein (jeugdhulp, Wmo, werk en inkomen en welzijn). Alle vier de gemeenten kunnen voor hulp en advies terecht bij de zes lokale teams. Samen met de cliënt/het gezin wordt gekeken naar de hulpvraag en gezocht naar een passend antwoord hierop. Hierbij wordt altijd gekeken wat de cliënt/het gezin met zijn of haar netwerk zelf kan en waar aanvullende hulp nodig is via een persoonsgebonden budget, een maatwerkvoorziening of specialistische jeugdhulp. De teams zijn nauw verbonden met bijvoorbeeld onderwijs, kinderopvang en huisartsen. 


Maatschappelijk werk centraal
Als jeugd en gezinswerker bij Kwadraad zorg je ervoor dat de hulpvraag rondom een cliënt, bij docenten, ouders en het kind of de jongere zelf wordt opgepakt. Dankzij jouw ondersteuning zijn kinderen, jongeren en ouders die het moeilijk hebben extra ondersteund. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • Consultatie en advies geven aan ouders en jeugdigen en basisvoorzieningen versterken.
 • Een zorgvuldige inventarisatie samen met de cliënt (ouder/kind) over de hulpvraag, zodat een zorgvuldige analyse en hulpverleningsplan (één gezien, één plan) kan worden opgesteld.
 • Informeren en advisering aan de school (hulpvraag verheldering, advies geven over aanpak). Je kunt signaleren en verwijzen naar hulp vanuit jeugdhulpspecialisten.
 • PGB’s aanvragen en velengen.
 • De Raad voor de Kinderbescherming inschakelen.
 • Kennisdeling. Je deelt je expertise en geeft informatie en advies op scholen, aan professionals en aan ouders. Met als doel het met elkaar steeds beter te doen.


Dit breng je mee

 • Een HBO-diploma. Bijvoorbeeld MWD, Social Work, SPH of Pedagogiek.
 • Een SKJ-registratie. Je hebt ervaring binnen de jeugdsector en kan dit aantonen.
 • Werkervaring en/of affiniteit met kinderen met een (licht) verstandelijke beperking en PGB is een pré.
 • Kennis en ervaring met hulpverleningsmethodieken, zoals o.a. oplossingsgericht werken, Signs of Safety, sociale netwerkstrategieën. Je bent bekend met de Meldcode.
 • Schakelvermogen. De diversiteit aan vraagstukken en cliënten is groot, je past je aan naar de situatie.


Dit geven we jou

De vrijheid om in een autonoom team te werken en ons vertrouwen. Daarnaast:

 • Een salaris in schaal 8 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.319,- en € 4.729,- bruto op basis van 36 uur, dit is inclusief arbeidsmarkttoeslag volgens de nieuwe salaristabellen in de cao van juli 2024.
 • Inschaling zal passen bij de ervaring en kennis die je meeneemt. Daarnaast ontvang je een arbeidsmarkttoelage van 1,13%.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij Kwadraad.
 • Een reiskostenvergoeding. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Duurzaam bewegen staat bij ons centraal.


Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegen aan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.

Onze teams in het werkveld werken binnen 35 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda.

Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier.


Enthousiast?
Dan zien we graag je cv en motivatie voor 26 juni tegemoet. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben sluiten we de vacature eerder. Jouw collega, Roos Broersen, staat je graag te woord. Stuur haar een mailtje en ze belt je terug: roos.broersen@voorieder1.nl.

Op locatie
 • Lisse, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.319 - € 4.729 per maand
Jeugd en Gezinswerker

of

Vragen?

Bel, app of mail met Alexandra of Maartje:

Alexandra Winter

Recruiter recruitment@kwadraad.nl 06 436 248 81

Maartje Verberne

Recruitment assistent recruitment@kwadraad.nl 06 387 017 25

Wat we bieden

Autonomie en Creativiteit

De ruimte om je ideeën tot uitvoering te bregen. Een eigen Kwadraad academie voor opleiding en ontwikkeling.

Reiskostenvergoeding

Duurzaam, comfortabel en gezond naar het werk reizen. Een passende vergoeding naar (reis)wens.

Flexibiliteit en loopbaankansen

Trainingsprogramma’s | Werkbegeleiding | Doorgroeimogelijkheden.

Het hart van Kwadraad

Samen groeien en bloeien met je team.

Hoe verloopt het proces?

De stappen die je doorloopt op weg naar je droombaan...

1. Reageren

Kies je vacature en solliciteer online

2. Selectie

Kwadraad selecteert kandidaten en nodigt je uit

3. Gesprek

Je komt langs voor het eerste gesprek

4. Tweede gesprek

Succes? Door naar de volgende ronde

5. Arbeidsvoorwaarden

Akkoord? Zet je krabbel

6. Aan de slag

Welkom bij Kwadraad. Tot snel!