Skip to content

Jeugdteam medewerker (24-36 uur)

Leidse Regio, Zuid-Holland€ 3.392 - € 5.002 per maandJeugd en Gezinswerker

Functieomschrijving

Als jeugdteammedewerker bij Kwadraad ben je onderdeel van de Jeugdteams Leidse regio. In jouw rol bied je (kortdurende) hulp aan kinderen, jongeren en ouders en bekijk je samen het systeem om te kijken wat er nodig is om weer zelfstandig verder te kunnen. Zo help je om te gaan met verschillende emoties of vervelende gebeurtenissen. Zo werk je de ene keer aan het vergroten van de sociale vaardigheden en de andere keer bij een complexe opvoedvraag. Met jouw hulp versterk je de eigen kracht van gezinnen en hun omgeving. Daarbij stimuleer je dat het gezin zelf de regie houdt (of neemt) over hun eigen situatie.


Een greep uit je dag
Rond tien voor negen loop je het centrale wijkcentrum binnen voor het aanmeldoverleg. Hier bespreek je samen met je collega’s casuïstiek en aanmeldingen die zijn binnengekomen. Er is een aardig aantal nieuwe cliënten die je onderling verdeelt. Je pakt een aanmelding op van een puber met een emotievraagstuk – een casus waarbij een zesjarige op school fysiek is naar andere kinderen en een gezinscasus waarbij de ouders niet weten hoe ze het slechte eetpatroon van het kind kunnen doorbreken.


Na het overleg, een korte fietsrit en een snelle boterham, kom je aan bij een basisschool. Je hebt een gesprek met de intern begeleider waarbij je informatie, advies en consultatie geeft. Daarna staat een gezinsgesprek gepland. Via een outreachende, vraaggerichte en oplossingsgerichte benadering kom je tot de kern van wat nodig is. Door je expertise weet je als geen ander hoe je partijen rondom het kind in kunt schakelen om tot een oplossing te komen.


Op de fiets onderweg naar een afspraak bij een gezin thuis belt je collega die wil sparren over verwerkingsondersteuning bij een tiener. De vader en zoon ervaren culturele verschillen en hebben een andere zienswijze op rouw. Je spreekt af dat je haar later die middag terugbelt en stapt bij je afspraak binnen. Deze afspraak is via Veilig Thuis binnengekomen. Er zijn grote zorgen over het kind omdat deze bij verslaafde ouders woont. Je gaat het gesprek aan, toetst de omgeving en de veiligheid. Hierbij volg je de meldcode. Samen met de ouders maak je een veiligheidsplan.


Terug op kantoor ga je aan de slag met de verslaglegging van het gesprek van vanmiddag. Morgen staat een gezinsgesprek en een aantal huisbezoeken op het programma – voor het gezinsgesprek ben je procesregisseur waarvoor je voor planning en organisatie van alle hulpverlening rondom de cliënt zorgt (één gezin, één plan).


Jouw team
Je komt te werken in het samenwerkingsverband Jeugdteams Leidse regio. Hier werk je met collega’s van MEE, LUMC (GGZ), Ipse de Bruggen, Gemiva en ’s Heerenloo (LVB), Inzowijs (begeleiding) en Cardea (jeugdhulpverlening). Het team wordt aangestuurd door een teammanager. Je werkt in opdracht van de gemeenten in de Leidse regio en biedt met het team ambulante hulp, consultatie en advies. Waar nodig wordt specialistische jeugdhulp betrokken en/of wordt een PGB (persoonsgebonden budget) toegekend.


Maatschappelijk werk centraal
Als jeugdteammedewerker zorg je ervoor dat de hulpvraag rondom een cliënt wordt opgepakt. Dankzij jouw ondersteuning zijn kinderen, jongeren en ouders die het moeilijk hebben extra ondersteund. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • consultatie en advies geven aan ouders en jeugdigen en basisvoorzieningen versterken.
 • een zorgvuldige inventarisatie samen met de cliënt (ouder/kind) over de hulpvraag, zodat een zorgvuldige analyse en hulpverleningsplan (eén gezin, één plan) kan worden opgesteld.
 • informeren en advisering aan de school (hulpvraag verheldering, advies geven over aanpak). Je kunt signaleren en toeleiden naar hulp vanuit jeugdhulpspecialisten.
 • PGB’s aanvragen en velengen.
 • verzoek tot onderzoek doen bij de Raad van Kinderbescherming.
 • kennisdeling. Je deelt je expertise en geeft informatie en advies op scholen, aan professionals en aan ouders. Met als doel het met elkaar steeds beter te doen.

Vereisten

Dit breng je mee

 • Een HBO-diploma. Bijvoorbeeld Social Work, MWD, SPH of Pedagogiek.
 • Een SKJ registratie. Je hebt ervaring binnen de jeugdsector en kan dit aantonen.
 • Bij voorkeur heb je kennis en ervaring met hulpverleningsmethodieken, zoals o.a. oplossingsgericht werken, Signs of Safety, sociale netwerkstrategieën. Wij hebben zelf ook veel te bieden qua trainingen waar we je graag in meenemen. Je bent bekend met de Meldcode.
 • Schakelvermogen. De diversiteit aan vraagstukken en cliënten is groot, je past je aan naar de situatie.


Dit geven we jou
De vrijheid om in een autonoom team te werken en ons vertrouwen. Daarnaast:

 • Een salaris in schaal 9 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.392,- en € 5.002,- bruto op basis van 36 uur (dit is inclusief arbeidsmarkttoeslag).
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Daarnaast bieden we diverse trainingen.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij Kwadraad.
 • Een reiskosten vergoeding als je met de auto, fiets of het ov reist.


Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegen aan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.


Onze teams in het werkveld werken binnen 35 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda.


Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier.


Enthousiast?
Dan zien we graag je cv en motivatie voor 17 december 2023 tegemoet. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben sluiten we de vacature eerder. Jouw collega Liduin Bouwer: 06 285 211 31 staat je graag te woord.

Leidse Regio, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.392 - € 5.002 per maand
Jeugd en Gezinswerker

of

Vragen?

Bel, app of mail met Alexandra of Maartje:

Alexandra Winter

Recruiter recruitment@kwadraad.nl 06 436 248 81

Maartje Verberne

Recruitment assistent recruitment@kwadraad.nl 06 387 017 25

Wat we bieden

Autonomie en Creativiteit

De ruimte om je ideeën tot uitvoering te bregen. Een eigen Kwadraad academie voor opleiding en ontwikkeling.

Reiskostenvergoeding

Duurzaam, comfortabel en gezond naar het werk reizen. Een passende vergoeding naar (reis)wens.

Flexibiliteit en loopbaankansen

Trainingsprogramma’s | Werkbegeleiding | Doorgroeimogelijkheden.

Het hart van Kwadraad

Samen groeien en bloeien met je team.

Hoe verloopt het proces?

De stappen die je doorloopt op weg naar je droombaan...

1. Reageren

Kies je vacature en solliciteer online

2. Selectie

Kwadraad selecteert kandidaten en nodigt je uit

3. Gesprek

Je komt langs voor het eerste gesprek

4. Tweede gesprek

Succes? Door naar de volgende ronde

5. Arbeidsvoorwaarden

Akkoord? Zet je krabbel

6. Aan de slag

Welkom bij Kwadraad. Tot snel!