Skip to content

Maatschappelijk werker (32 uur)

Leidschendam Voorburg, Zuid-Holland€ 3.068 - € 4.372 per maandAMW

Functieomschrijving

Als maatschappelijk werker bij Kwadraad ben je onderdeel van ons team in Leidschendam-Voorburg en het Veilig Verder Team. In jouw rol bied je hulp aan inwoners en help je zodat ze weer zelfstandig verder kunnen. Zo nodig leid je met je team toe naar een voorliggende voorziening en/of geïndiceerde zorg. Samen met de cliënt maak je een plan waarbij je naar verschillende aandachtsgebieden kijkt (denk aan: wonen, financiën of welzijn). Indien er gehandeld moet worden na een zorgmelding vanuit het Veilig Verder Team maak je samen veiligheidsafspraken zodat er geen geweldsincidenten meer voorkomen. Met jouw inzet zijn mensen die er zelf even niet meer uitkomen ondersteund. Sluit jij je bij ons aan?


Een greep uit je dag

De zon komt net op als je van je fiets stapt en op onze centrale locatie aankomt. Je pakt bij binnenkomst een koffie en doet een snelle mailcheck, zijn er zaken die je direct moet oppakken? Daarna pleeg je een telefoontje met een netwerkpartner en wordt de agenda geopend: 2 gesprekken, een deelname aan het inloopspreekuur en casuïstiekoverleg met het Veilig Verder Team.


Het echtpaar de Leeuw staat in de gang al te wachten, ze zijn blij je te zien en staan te popelen om een brief met je te delen. Die is voor hun zoon. Ze hebben al een tijd geen contact omdat hun zoon dit niet ziet zitten. Omdat een verkeerde toon in de brief al kan leiden tot onnodig prikkels scan jij samen met het echtpaar de correspondentie en help je mee om mogelijk een stap dichter bij contact te komen. Als het contact gelegd wordt kan onder jouw begeleiding het gesprek gevoerd worden.


Op naar een huisbezoek – enige tijd geleden heb je een cliënt gekoppeld aan schuldhulpverlening. Vandaag kom je samen en ga je polshoogte nemen of het allemaal lukt. De cliënt is gescheiden en haar ex heeft een hoop schulden achtergelaten onder haar naam. Je bent al langere tijd in gesprek met deze cliënt en met jouw hulp heeft ze afscheid durven nemen van de relatie. Daarna kwamen er een hoop zaken boven. Naast hulp bij haar financiën begeleid je haar nog steeds met psychosociale gesprekken. Waar voorheen de scheiding centraal stond, merk je dat er nu nieuwe vragen spelen.


Na een boterham start het casuïstiekoverleg van het Veilig Verder team. Jullie bespreken de scheiding van de Familie Jansen. Mevrouw wil scheiden vanwege huiselijk geweld, door de flinke dagelijkse borrel van meneer sloeg hij in de rondte en inmiddels heeft mevrouw een ander onderkomen en liggen de scheidingspapieren klaar voor ondertekening. Dit weigert vader en rust heeft ze niet doordat hij haar steeds blijft opzoeken. Dochter is getuige van het geweld en een netwerk in de buurt is er helaas niet. Met de partnerorganisaties bespreken jullie het netwerk en de inzet van verslavingszorg. Samen monitoren jullie de afspraken en wordt ingezet op hulp voor moeder en dochter om de gevolgen van het geweld te verwerken en langduriger begeleiding te garanderen.


Veilig Verder Team

Het Veilig Verder Team is een samenwerkingsverband tussen Kwadraad, Jeugdformaat, Stichting MEE en de Gemeente. Na een huiselijk geweld incident worden gezinnen, met of zonder minderjarige kinderen, via een zorgmelding van de politie via Veilig Thuis naar het VVT geleid. Ook kunnen netwerkpartners, gezinnen waar huiselijk geweld speelt of dreigt, verwijzen naar het VVT.


Doel is het maken van veiligheidsafspraken zodat er geen geweldincidenten meer voorkomen, het netwerk van het gezin wordt hierbij betrokken. Er wordt gewerkt met Signs of Safety (SOS). Dit jaar heeft het team team-coaching op SOS gekregen. Samen met de VVT partners blijft het team zich continue ontwikkelen.


Maatschappelijk werk centraal
Als maatschappelijk werker bij Kwadraad zorg je ervoor dat goed maatschappelijk werk centraal wordt gesteld. Dankzij jouw ondersteuning komen cliënten in beweging en begeleid je ze naar zelfredzaamheid. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • een goede vraagverheldering. Hier inventariseer je op een zorgvuldige wijze samen met de cliënt diens hulpvraag, zodat een zorgvuldige analyse en hulpverleningsplan kan worden opgesteld.
 • het meedraaien met de bereikbaarheidsdienst van het sociaal servicepunt.
 • het vertegenwoordigen van Kwadraad binnen het VVT (Veilig Verder Team).
 • het opbouwen van een netwerk, waardoor je iedere cliënt goed kan helpen.
 • het optimaliseren van de dienstverlening. Dit doe je door het signaleren van knelpunten, het schrijven van verbetervoorstellen en het deelnemen aan netwerk-overleg.

Vereisten

Dit breng je mee

 • Een hbo-diploma social work, MWD of SPH.
 • Een registerplein registratie (of je kan deze binnenkort aantonen).
 • Natuurlijke autonomie: je bent zelforganiserend en kan beslissingen maken.
 • Analytische vaardigheid, je kan een hulpvraag verhelderen en concreet maken.
 • Affiniteit met multiproblematiek. Je hebt ervaring met verschillende partijen en stromingen binnen de sociale kaart. Je bent bekend of hebt interesse met/voor het thema huiselijk geweld.
 • Flexibiliteit: het werkveld verandert regelmatig, jij beweegt gemakkelijk mee.
 • Nieuwsgierigheid, continu leren en verbeteren staat voor jou centraal.
 • Kennis van Signs of Safety (SOS). Heb je dit niet? Dan leren we het je.


Dit geven we jou

De vrijheid om in een autonoom team te werken en ons vertrouwen. Daarnaast:

 • Een salaris in schaal 8 van cao Sociaal Werk tussen de € 3.068,- en € 4.372,- bruto op basis van 36 uur (dit is inclusief arbeidsmarkttoeslag).
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget. Het budget bedraagt ruim 18% van het jaarsalaris.
 • Een loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris dat kan worden ingezet voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
 • Flexibiliteit in je werkweek. De output die je levert is voor ons en je team van belang. Maandag en donderdag zijn belangrijke (team)dagen dan ben je er in ieder geval.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Duurzaam bewegen staat bij ons centraal.


Het sociaal servicepunt Leidschendam Voorburg

Het Sociaal Servicepunt is er voor inwoners die informatie, advies of ondersteuning nodig hebben. Zij kunnen terecht met vragen of zorgen. Bijvoorbeeld over: leven met een beperking, geldzaken, de opvoeding van kinderen, relatie(s) en sociale contacten, onderwijs, wonen, zorg en mantelzorg. Het Sociaal Servicepunt is onafhankelijk en de dienstverlening is gratis. Kwadraad werkt samen met de partners WOEJ, stichting MEE en Sport en Welzijn.


Kwadraad: wij zijn er, je bent welkom
Jouw nieuwe werkgever? Die ondersteunt mensen bij problemen waar zij in het leven tegen aan kunnen lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen talent, inzet en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; wij bieden een stevige professionele basis.


Onze teams in het werkveld werken binnen 38 gemeenten en worden ondersteund door expertiseteams als ICT, HR en Vak en- productontwikkeling. Deze werken vanuit ons hoofdkantoor in Gouda.


Ook testen of je bij Kwadraad past? Klik dan hier.


Enthousiast?
Dan zien we graag je cv en motivatie voor 1 oktober tegemoet. Vermeld dan bij je sollicitatie: vacaturenummer 135A en reageer via de solliciteerknop. Je collega Farah staat je graag te woord. Stuur haar een appje en ze belt je terug: 06- 558 810 98.

Leidschendam Voorburg, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.068 - € 4.372 per maand
AMW

of

Vragen?

Stel ze aan Daphne of Maartje:

Daphne Visser

Recruiter 06 436 248 81

Maartje Verberne

Recruitment assistent 06 387 017 25

Wat we bieden

Autonomie en Creativiteit

De ruimte om je ideeën tot uitvoering te bregen. Een eigen Kwadraad academie voor opleiding en ontwikkeling.

Reiskostenvergoeding

Duurzaam, comfortabel en gezond naar het werk reizen. Een passende vergoeding naar (reis)wens.

Flexibiliteit en loopbaankansen

Trainingsprogramma’s | Werkbegeleiding | Doorgroeimogelijkheden.

Het hart van Kwadraad

Samen groeien en bloeien met je team.

Hoe verloopt het proces?

De stappen die je doorloopt op weg naar je droombaan...

1. Reageren

Kies je vacature en solliciteer online

2. Selectie

Kwadraad selecteert kandidaten en nodigt je uit

3. Gesprek

Je komt langs voor het eerste gesprek

4. Tweede gesprek

Succes? Door naar de volgende ronde

5. Arbeidsvoorwaarden

Akkoord? Zet je krabbel

6. Aan de slag

Welkom bij Kwadraad. Tot snel!