Skip to content

Stage lopen?

Bij ons staat de deur wijd open voor jouw ontwikkeling. Initiatiefrijke jongeren, die het verschil willen maken voor de cliënt in ons werkgebied en middenin de wereld staan passen bij ons.

Wij staan open voor je frisse blik en geven je de kans je te ontwikkelen. Bij Kwadraad kun je doen en groeien. Iedereen doet bij ons mee want we geloven in gelijkwaardige samenwerking. Daarom geven we je de ruimte om met eigen initiatieven te komen en deze uit te werken.

Wij bieden je een boeiende werk- en leeromgeving. Via onze samenwerking met hogescholen in de regio werken we met jou samen naar een goed eindresultaat: je hbo diploma social work. Daarnaast werken we met de onderzoeksfaciliteiten van verschillende hogescholen om nieuwe hulpverleningsmethoden te ontwikkelen en bestaande te toetsen. Jouw stage doet er dus echt toe bij Kwadraad!

Wat ons drijft

Kwadraad is menselijk in de kern. Dit staat altijd voorop, in wat we doen, hoe we naar elkaar kijken, hoe we met elkaar omgaan en hoe we ons organiseren. Wij geloven in autonomie en geven jou de vrijheid om  ‘doen’.

Het 'doen' gebeurt samen binnen je team, met de gemeente, stakeholders en cliënten. We zetten onze schouders eronder en willen vooroplopen. Hiervoor halen we het beste talent in huis.

Hoe word ik begeleid?

Je krijgt een buddy. Dit is iemand van je afdeling die je inwerkt en je vraagbaak is. Daarnaast leer je van je directe collega’s in het werkveld. Heb je een afstudeeropdracht? Verwacht dan van ons een sparringpartner die met je meedenkt en adviseert en bijstuurt waar nodig. Uiteraard blijf jij ten alle tijden aan zet!

Dit geven we jou

  • Waardering: (o.a. in de vorm van een stagevergoeding) Je krijgt 400,- euro stagevergoeding per maand op basis van 36 uur en een vergoeding voor je reiskosten.

  • Begeleiding: Je krijgt een buddy die je uitdaagt en waar je mee kan sparren. We helpen je (op weg) tijdens je stage.

  • Eigen groei: Wij gaat uit van je eigen vermogen om te groeien. Daarom ben je zelf aan zet wat je nog extra leert en oppakt. Groei je mee? Dan bieden we je de kans om na je stage bij ons te werken.

Wat nu?

Bekijk hieronder in welke gemeentes je terecht kan en stuur ons je CV en motivatie via de solliciteerknop.

Tot snel!

Waar hebben we momenteel plekken?

Stagiair Buurtvoorlichter, Gouda

Kwadraad runt het project “Buurtvoorlichters Gouda”. Dit wordt gedaan met inwoners die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Om een werkritme op te bouwen en in een team samen te (leren) werken sluiten ze zich als vrijwilliger aan bij de Buurtvoorlichters.

De Buurtvoorlichters krijgen een communicatie opdracht zoals: vertel de buurt over het wijkfeest of informeer de bewoners over het scheiden van afval. Zij krijgt opdrachten van onder andere de gemeente Gouda, woningcorporaties en het Sociaal Team Gouda.

Ook coach je de vrijwilligers en helpt ze bij het solliciteren en het terugkeren naar het werkproces. Tijdens je stage help je mee met de coaching en begeleiding van de vrijwilligers zowel individueel als in groepsverband. Je organiseert studiedagen en coacht de vrijwilliger bij zijn leerdoelen.

Onder begeleiding van een coach zet je je als stagiair in om: - Vrijwilligers te begeleiden als ze langs de deuren gaan. -Intakegesprekken, voortgangs- en eindgesprekken te voeren met (nieuwe) vrijwilligers. - Het samen met de vrijwilligers opzetten van leerdoelen en deze monitoren en registreren. - Contact te onderhouden met werkconsulenten van de gemeente Gouda en andere opdrachtgevers en samenwerkingspartners. - Groepssessies te begeleiden waarbij aan leerdoelen wordt gewerkt.De informatie die je verzamelt over cliënten en de voortgang van bijeenkomsten te rapporteren in het online cliëntenportaal.

Ben je enthousiast om aan de slag te gaan als stagiair? Klik dan op de solliciteerknop om je CV naar ons te sturen!

Stagiair sociaal beheer, Gouda

Kwadraad beheert in Gouda 3 grote ontmoeting centra. Daarin zitten veel partners, zoals de Bibliotheek, het CJG en het sociaal team. Per week ontvangen we meer dan 2000 inwoners! Dus ben jij opzoek naar een stage in Sociaal beheer? Lees dan verder!

In het reilen & zeilen van de centra is altijd wat te doen.

Wat wij doen? - Inwoners helpen die een ruimte willen huren - óf een evenement of wijkfeest willen organiseren. - het reilen en zeilen in de wijkcentra in goede banen leiden. - inwoners helpen bij een hulpvraag en ze naar de juiste plek verwijzen. - vragen beantwoorden (bijvoorbeeld de vraag of we fietslessen willen organiseren voor vluchtelingen.) - de planning regelen van de wijkcentra en de marketing & communicatie verzorgen. En we hebben ambities, zo willen we een kinderdag organiseren en zetten we in om relevant te zijn met mooie wijkactiviteiten met onze cultuurpartners, zoals de Schouwburg of Museum Gouda.

Studeer je HBO Sociaal werk, Communicatie of iets vergelijkbaars? Vind je het leuk om met inwoners gave dingen te organiseren? Heb je zelf goede ideeën? Draag ze aan, of leuker nog: voer ze uit! Klik hieronder op de solliciteerknop en mail ons je CV.