Skip to content

Vrijwilliger worden?

Zet jij je graag in voor je wijk en medebewoners? Of heb je ruimte in je hart, huis en leven om extra aandacht te geven aan een kind in Gouda? Of ben je iemand die conflict niet uit de weg gaat en kan helpen bij burenoverlast en ruzies?

Kijk dan hieronder naar onze plekken waar jij als vrijwilliger aan de slag kan!

Wij zoeken momenteel deze vrijwilligers

Buurtbemiddelaars

Als vrijwillig buurtbemiddelaar word je ingezet bij burenoverlast en burenruzies. De overlast kan gaan over harde muziek, blaffende honden, overhangende takken, ruzies over grond en erfafscheiding, overlast van kinderen, pesterijen, stank en rommel. Je gaat altijd samen met een collega buurtbemiddelaar op pad. Ben je geïnteresseerd in communicatie en ga je conflicten niet uit de weg? Dan is dit je kans om als vrijwillig buurtbemiddelaar aan de slag te gaan.

Je bent iemand met een neutrale, onpartijdige en respectvolle houding die goed kan luisteren, positief is ingesteld, goed kan omgaan met emoties en een gevoel voor humor heeft. Met deze eigenschappen kun jij bij dragen aan een betere onderlinge verstandhouding tussen buren.

Om goed aan de slag te kunnen bieden wij een professionele en gratis training Buurtbemiddeling, begeleiding tijdens de werkzaamheden en voortdurende bijscholing. Daarnaast krijg je de reiskosten vergoed.

Je zult deel uit gaan maken van een enthousiast team en kunt je werkzaamheden aan je eigen agenda aanpassen. 1x in 2 maanden is er een teambijeenkomst; verder zijn er geen vaste uren of dagen. Afspraken maak je zelf met collega's en desbetreffende buren.

In de volgende gemeentes kan jij aan de slag als vrijwilliger: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Leiden, Noordwijk, Oegstgeest, Oudewater, Stichtse Vecht, Voorschoten, Waddinxveen, Woerden, Zoetermeer en Zuidplas. Ben je 21 jaar of ouder en heb je interesse? klik dan op de solliciteerbutton om je CV te mailen! En als je nog vragen hebt kun je altijd bellen naar 088 900 40000.

Gastheer of -vrouw, Gouda

Ben je sociaal en behulpzaam? Ben jij gezellig, zelfstandig en kun je goed luisteren? Dan ben jij misschien de gastheer of gastvrouw voor Ontmoetingscentrum De Walvis die we zoeken! Je zet je in voor het ontmoetingscentrum, voor alle organisaties die zich in en om het centrum bewegen. De ontmoetingscentra zijn voor iedere bewoner toegankelijk, of ze nou komen voor ontspanning of met een hulpvraag voor een professional komen. Je verwelkomt zowel professionals als inwoners en cliënten van het Sociaal Team. Je heet mensen welkom en stelt hen op hun gemak, maakt een praatje, beantwoordt vragen en je wordt (of bent al!) een bekend gezicht in de wijk.

Je zult zorgen voor een vriendelijk ontvangst van alle gast in een nette en verwelkome omgeving en biedt hulp bij het klaar zetten van ruimtes. Verder zet je de koffie en thee klaar, geef je reparatieverzoeken door en houdt de folders en posters bij.

Om je op weg te helpen als gastheer of -vrouw bieden wij je een cursussen in gastheer of -vrouw, omgaan met ongewenst gedrag en bedrijfshulpverlening (BHV). Ben je enthousiast? Klik dan op de solliciteerknop en mail je CV naar ons!

Budgetcoaches (Voorne aan Zee)

Veel mensen hebben weleens een achterstand in de betalingen van hun financiële verplichtingen. Soms lopen die achterstanden zodanig op, dat mensen het overzicht kwijtraken en er schulden ontstaan. Voor ondersteuning en advies bij deze financiële problemen kunnen mensen terecht bij de schulddienstverlening van de gemeente Hellevoetsluis. In samenwerking met de gemeente is Kwadraad het project Brede Aanpak van Achterliggende Schuldproblemen (BAAS) gestart om mensen met financiële problemen en vragen op een breder vlak te ondersteunen.

Wat ga je doen?

Voor project BAAS zoeken wij vrijwilligers, budgetcoaches, die inwoners met financiële problemen of vragen ondersteunen bij het op orde brengen van hun financiële huishouding. Hierbij kun je denken aan het aanvragen van toeslagen, kwijtschelding en minimaregelingen. Maar ook het uitzoeken en ordenen van de post en administratie en het verzamelen van documenten voor het schuldendossier. De budgetcoach ondersteunt de klant bij het opdoen van kennis en vaardigheden waardoor hij op een verantwoorde manier met zijn geld leert om te gaan.

Naast het persoonlijke contact met de klant geeft de budgetcoach ook verschillende workshops op het gebied van omgaan met geld en hun administratie samen met een medewerker van Kwadraad. De taken en werkzaamheden worden altijd in overleg met de budgetcoach vastgesteld. Hetzelfde geldt voor werkdagen en werktijden.

Wij zoeken een vrijwilliger die affiniteit heeft met het op orde brengen van financiën. Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

- Je bent eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig;

-Je bezit goede communicatieve en sociale vaardigheden;

- Je bent in staat om gepaste afstand te bewaren en kunt goed omgaan met de moeilijkheden in de situatie;

- Je wilt leren hoe je bepaalde aanvragen kunt regelen, denk aan toeslagen en uitkeringen aanvragen, kwijtscheldingen, minimaregelingen, etc;

- Je kunt anderen positief motiveren en ondersteunen, zonder dat je alles uit handen neemt;

- Je vindt het niet erg om bij mensen thuis te komen en zelfstandig te werken.

Wat bieden wij:

- Een driedaagse cursus ‘Budgetcoach’;

- Een vrijwilligerscontract, daarmee ben je verzekerd tijdens het uitvoeren van jouw werk;

- Een vergoeding voor reiskosten en onkosten;

- Begeleiding van de coördinator budgetcoaching, en de uitnodiging voor doorlopende intervisie.

Wil jij bij ons vrijwilliger (budgetcoach) worden?

Reagerenkan tot en met 23 juli 2023 via de button. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Baukje van Empel op telefoonnummer: 06 402 44 543. Voor deze rol is een VOG noodzakelijk. Wij vergoeden deze kosten.